Scroll down for the English version of the website.


Het Verhaal achter mijn zelfpotretten


In deze serie foto’s laat ik vijf kanten en een stuk persoonlijke groei van mijzelf zien. Ik heb ervoor gekozen om een aantal eigenschappen van mijzelf op symbolische wijze tot uitdrukking te laten komen. Te weten: Tederheid, kracht, kwetsbaarheid, onafhankelijkheid en tevredenheid. Onderstaand een overzicht van de foto’s met een korte uitleg.

Tederheid

Op deze foto sta ik afgebeeld alsof ik zwanger ben. Deze foto symboliseert mijn tedere kant. Een kant die ik pas ten volle heb ontwikkeld op het moment dat ik kinderen kreeg. Ik werd milder en minder veeleisend naar anderen. Er begon een nieuw deel in mijn leven waarin ik de zorg kreeg voor twee prachtige kinderen, die ik al mijn liefde kon geven.

 

Kracht

Deze afbeelding staat symbool voor mijn kracht. Ik ben de drijvende kracht achter ons gezin. Symbolisch trek ik de kar. Toen ik over de uitwerking van deze eigenschap nadacht zag ik de wedstrijden voor me waarbij mensen vrachtwagens proberen te trekken. Dit heeft mij op het idee gebracht om mezelf op deze manier vast te leggen.

Kwetsbaarheid

Mijn kwetsbaarheid is dat ik kanker heb gehad en de angst die ik dat tot op de dag van vandaag ervaar. Toen ik schoon werd verklaard en mijn haar weer ging groeien heb ik gezegd dat ik nooit meer een mutsje op zou doen. Deze kwetsbaarheid wilde vastleggen. Ik moest wel wat overwinnen, maar ik ben gefotografeerd als kankerpatiënt. Uit de echte periode heb ik geen foto’s. Het feit dat ik kanker heb gehad, heeft ook iets positiefs opgeleverd. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Dat komt naar voren in de laatste twee foto’s van deze serie.

Onafhankelijkheid

De laatste jaren ben ik steeds onafhankelijker geworden. Ik laat mij door niemand meer vertellen wat ik moet doen. Ik doe alles wat ik leuk vind, voor zover mogelijk natuurlijk. Ik laat niets wachten tot later en ik laat mij niet tegenhouden door grenzen. Dat heb ik symbolisch proberen weer te geven door op deze foto over een hek te klimmen waar verboden toegang op staat.

Rust

Deze foto geeft mijzelf weer zoals ik nu ben. Ik geniet van het leven, maar heb ook rust gevonden. Ik ben blij met wie ik ben, met wat ik bereikt heb en met alle leuke dingen die ik kan

doen. Ik heb het vermogen gekregen om ook te genieten van kleine dingen. Een glimlach, een woord, of met een glas wijn in mijn hand en mijn voeten in het zand naar de zonsondergang kijken.. Hier put ik dan weer de energie uit om een goede moeder te zijn, ons drukke gezin draaiende te houden, aan mijn gezondheid te werken en alle dingen te doen die ik graag wil doen. Met deze foto komt uiteindelijk dus alles samen.